Statenevej 46, 2600 Glostrup, Tlf.: 43 45 71 06 
 
  Madpolitik
 

Klubbens madpolitik

 

Klubbens madhistorie:

Siden 2008 har vi haft fokus på at få de mere usunde mellemmåltider ud af Klub Ejby. Det er ikke en forandring, der sker over en dag, men gennem vedvarende, at tænke i sundere måder, at producere mellemmåltider som klubben tilbyder.

 

Vi har vænnet os til at bruge mindre fedt og sukker i produktionen samt udsluset det hvide brød, hvilket der ikke tidligere blev tænkt så meget over.

Vi bruger i dag groft brød til alt mad-produktion, dvs. toast, pitabrød, nudler, boller og franskbrød.

Ligeledes bliver der brugt eller lavet mager ingredienser så som tomatsauce, magert kød og minimum forbrug af ost.      

Vi har også tænk i sundhed, ved altid at kunne tilbyde frugt (æbler, pære, banan m.m.) og grønt (som primært er skrællede gulerødder, og agurk).  

 

Hvor meget og hvornår: 

For hvert barn er det mun muligt, at købe en portion varm mad, om dagen, og det er i tidsrummet mellem kl. 15-16 hvor cafeen har åbent.

I hele klubbens åbningstid er det muligt, at købe hjemmelavet boller, frugt og grønt og nøddeposer. 

 

Overordnede rammer for organisering af madtilbud:

Vi prøver at lave så sunde retter det er muligt indenfor 3 rammer.

 

De økonomiske rammer:

Maden i klubben bliver økonomisk dækket af brugerbetaling. Det er så vores opgave, at få skabt nogle tilbud som er et økonomisk accepttabel tilbud for brugeren. Vi har pt. sat rammen for et lille måltid på 6 kr., så vi arbejder med løsninger i dette prisleje.

   

De tidsmæssige rammer:

Det er ikke muligt, at afsætte en medarbejder til at lave friske madtilbud hver dag, da sådan en aktivitet vil tage resurser fra andre aktiviteter. Derfor laver vi altid store portioner, som fryses ned.  

Når vi laver maden gør vi det sammen med børnene.  

 

De tilladte rammer:

Ifølge fødevaredirektoratets regler, er det ikke tilladt regelmæssigt, at tilberede fersk kød, til større anretninger. Derfor bruger vi kun forbehandlet kød, dvs. kød der er varmebehandlet på en eller anden måde i forvejen.      

 


Sidst opdateret 15. januar 2014